Ik ben Judith Voeten, en ik schrijf al zolang ik me dat kan herinneren.

Zoals veel anderen ben ik begonnen met het schrijven van korte fantasieverhaaltjes. Pas toen ik een aantal schrijfwedstrijden won, besefte ik dat het niet bij een fantasie moest blijven.

Ik heb verschillende schrijfopleidingen voor korte verhalen en romans schrijven gevolgd, voor beginners, daarna voor gevorderden. Toen ik een jaar of vijfentwintig was, begon ik te schrijven als correspondent voor twee nieuwsbladen. Ik versloeg gebeurtenissen als horeca proeverijen, wielerwedstrijden, het leven van mensen met een niet alledaags beroep, zoals beiaardiers, excentrieke kunstenaars, etc.

Afbeelding van Judith Voeten tekstschrijver

Daarna ben ik me gaan richten op reclameschrijven. Ik heb een twee jaar durende opleiding voor copywriter gevolgd en mijn diploma behaald. Alleen het vinden van een baan als copywriter was lastiger dan ik dacht, daardoor is het niet mijn beroep geworden, maar wel een passie gebleven.

Ik heb inmiddels al een behoorlijk aantal korte verhalen geschreven, en momenteel ben ik bezig met het schrijven van een psychologische thriller.

Ik houd me nu vooral bezig met het schrijven van webteksten en het redigeren van teksten. Webteksten worden niet woord voor woord gelezen, maar van boven naar beneden gescand. Daarom houd ik het to-the-point en prettig leesbaar.